Skip to main content

A nyár a bűnözési statisztikák kiemelt időszaka. Míg az otthonok kiürülnek és ezáltal potenciális célpontokká válnak, addig a nyaralók megtelnek és éppen ezért lesznek csábítóak a hívatlan vendégek számára.

A meleg miatt a nyílászárók is inkább nyílnak, mintsem zárnak, lehetőséget adva ezzel a besurranó bűnözők ténykedésére. 

Vigyázzon értékeire nyáron is!

Annak érdekében, hogy nyáron is megóvhassa értékeit, különösen a betörés vagy lopás okozta esetleges károktól, számos óvintézkedést kell meghoznia. Említésül összegyűjtöttünk néhányat, amelyek ugyan sok esetben hasznosak lehetnek, ugyanakkor kevésbé hatékonyak, problémásak és akár költségesek is.

Telepítsen otthoni biztonsági rendszert: Fontolja meg, hogy beruház egy olyan otthoni biztonsági rendszerbe, amely olyan funkciókat tartalmaz, mint a riasztó, a térfigyelő kamerák és a mozgásérzékelők. Ezek a rendszerek segíthetnek megakadályozni a lopást, és nyugalmat biztosítanak Önnek.

Biztosítsa értéktárgyait: Győződjön meg arról, hogy értékes tárgyai megfelelően biztosítva vannak. Lépjen kapcsolatba biztosítójával, hogy megvitassa értékes tárgyai fedezetének lehetőségét, beleértve az ékszereket, elektronikai cikkeket és műalkotásokat. Elvesztés, lopás vagy sérülés esetén igényt nyújthat be és kártérítést kaphat. Győződjön meg arról, hogy minden ablak és ajtó biztonságosan be van zárva, mielőtt elhagyja otthonát. Fontolja meg az ablakzárak felszerelését és az ajtókeretek megerősítését. Ez segít megelőzni az illetéktelen hozzáférést és csökkenti a lopás kockázatát.

Ne hagyjon értékeket a járműben: Soha ne hagyjon értékes tárgyakat, például elektronikai cikkeket, pénztárcákat vagy ékszereket őrizetlenül a járműben. Az autók nyáron gyorsan felmelegedhetnek, ami sérülésekhez vagy lopáshoz vezethet. Mindig zárja be járművét, és az értékeket ne lássa el a csomagtartóban, vagy vigye magával.

Használjon időzítőket vagy intelligens otthoni eszközöket: Használjon időzítőket vagy intelligens csatlakozókat, hogy a tevékenység illúzióját keltse otthonában, amíg távol van. Állítsa be a lámpákat vagy készülékeket, hogy különböző időpontokban kapcsoljanak be és ki, hogy megakadályozzák a potenciális betörőket.

Tájékoztassa megbízható szomszédait vagy barátait: Ha hosszabb ideig távol lesz, tájékoztassa megbízható szomszédait vagy barátait távollétéről. Figyelemmel kísérhetik ingatlanát, és minden gyanús tevékenység esetén értesíthetik Önt vagy a hatóságokat.

Legyen óvatos a közösségi médiával: Ne tegye közzé nyaralási terveit vagy hosszabb távollétét a közösségi média platformokon. A távollétének közvetítése felkeltheti a betörők nem kívánt figyelmét. Inkább ossza meg tapasztalatait, miután visszatért.

Ezen óvintézkedések betartásával a nyári hónapokban jelentősen csökkentheti az értéktárgyai ellopásának vagy megrongálódásának kockázatát, de koránt sem jelentenek maximális védelmet.

+1 bónusz tipp, amellyel a fent említett összes javaslatot kikerülheti:

Privát széfszolgáltatás – a nyugodt nyaralás záloga!

Ha értékes dokumentumai, ékszerei vagy egyéb apró, de annál értékesebb tárgyai vannak, fontolja meg, a privát széfszolgáltatás igénybevételét. Ez egy rendkívül biztonságos lehetőség értékes javai védelmére. 

Érdemes sietni, hiszen nyáron a széfszolgáltatók forgalma is nagyobb. Ha még éppen nyaralás előtt jár, akkor érdemes lehet még előtte felkeresni a potenciális szolgáltatókat.

Az MGV Zrt. esetében akár rövid időn belül privát széfszolgáltatás segítségével tudhatja biztonságban értékeit. Ráadásul nem csak értékei lesznek biztonságban, de a nyugodt és gondtalan nyaralás esélyét is növeli.